2020 Fall Convention Schedule


Join us at our 2020 Virtual Convention.
Join us at the 2020 virtual convention.
Friday, October 16, 2020
Workshop TimeTrack 1Track 2
8:30 am - 9:00 amWelcome video and introduction to Keynote speaker
9:00 am - 10:30 am

Keynote

Through the Looking Glass: Evaluation and Testing of Bilinguals in a Monolingual World

Samuel O. Ortiz, Ph.D.

10:30 am - 10:45 amBreak (15 minutes)
10:45 am - 12:15 pm

Keynote

Through the Looking Glass: Evaluation and Testing of Bilinguals in a Monolingual World (continued)

Samuel O. Ortiz, Ph.D.
12:15 pm - 12:45 pmLunch
12:45 pm - 1:45 pmNetworking Breakout Rooms
1:45 pm - 2:00 pmBreak (15 minutes)
2:00 pm - 3:30 pm

Getting the Most out of Your Session: Leveraging the Art and Science of DBT

Kathryn Korslund, Ph.D.

Telepsychology, Clinical Presence, and the Therapeutic Relationship

Samantha Slaughter Psy.D., and Kathleen M. Pape, Psy.D

3:30 pm - 3:45 pmBreak (15 minutes)
3:40 pm - 5:15 pm

Getting the Most out of Your Session: Leveraging the Art and Science of DBT (continued)

Kathryn Korslund, Ph.D.

Telepsychology, Clinical Presence, and the Therapeutic Relationship (continued)

Samantha Slaughter Psy.D., and Kathleen M. Pape, Psy.D


Saturday, October 17, 2020
Workshop TimeTrack 1Track 2
9:00 am - 10:30 am

Diabetes and Mental Health

W. Douglas Tynan, Ph.D.

HST Training for Disaster Preparation, Response and Recover

Kira Mauseth, Ph.D., Tona McGuire, Ph.D., Matt Brickell, Psy.D.

10:30 am - 10:45 amBreak (15 minutes)
10:45 am - 12:15 pmDiabetes and Mental Health (continued)
W. Douglas Tynan, Ph.D.

HST Training for Disaster Preparation, Response and Recover (continued)

Kira Mauseth, Ph.D., Tona McGuire, Ph.D., Matt Brickell, Psy.D.

12:15 pm - 12:45 pmLunch
12:45 pm - 1:45 pmNetworking Breakout Rooms
1:45 pm - 2:00 pmBreak (15 minutes)
2:00 pm - 3:30 pm

CBT Outside the Box: Tips and Tools for Multicultural Practice

Pamela A. Hays, Ph.D.

Functional Movement and Neurological Disorders:  Overview and Treatment

Pravin Khemani, MD, FAAN and Suzanna Eller, MA, LMHC, NBCC

3:30 pm - 3:45 pmBreak (15 minutes)
3:45 pm - 5:15 pm

CBT Outside the Box: Tips and Tools for Multicultural Practice (continued)

Pamela A. Hays, Ph.D.

Functional Movement and Neurological Disorders:  Overview and Treatment (continued)

Pravin Khemani, MD, FAAN and Suzanna Eller, MA, LMHC, NBCC


Sunday, October 18, 2020

Workshop Time

Track 1
9:00 am - 12:00 pmSequence X: Perplexing Problems in Psychological Practice: Decision Science, Ethics & Risk Management - Daniel Taube, JD, Ph.D.
12:00 pm - 1:00 pmLunch
1:00 pm - 4:00 pmSequence X (continued) - Daniel Taube, JD, Ph.D.

2020 Sponsors